Läs å lär!

Äntligen har expressen skrivit en vettig artikel. För de mesta brukar de stå Kamphund högg ihjäl blabla. osv och så sen nä rman läser artikeln så visar de sig att hunden som bet hade typ 5 % rottweiler i sig eller liknande och blir därför kallad kamphund. Man ska alltid ha respekt för en hund och aldrig ta de för givet oavsett om de är små och gulliga eller stora och ser farliga ut. De är oftas de som tas för givet som biter.

OCh förbud mot kamphundar? Kamphund är inte en ras utan de är något som hundägaren uppfostrar (eller inte uppfostrar) hunden till. Visst har vissa raser mer underlag för att lättare bli så kallade "kamphundar".
Inför prov på hundägare så kanske hundraserna slipper bli kamphundsförklarade. Då försvinner med stor sannolikhet ordet Kamphund! 

LÄS:

http://www.expressen.se/husdjur/1.1223163/radd-for-rottweilers-och-dobermannhundar


/E

Kommentarer
Postat av: Sophy

Helt rätt!! Håller med dej! Vem som helst ska inte kunna bli hundägare, så de så!! Enligt hon som vi hade på vår valpkurs så är rottweiler en av de barnvänligaste hundarna för att de har längre tålamod osv...Golden som klassas som värsta familjehunden hade mycket högre bitstatestik, men inte fasen skriver dom nåt om de inte!!! Grrr!!



Snabb du va med utmaningen, bra jobbat! =) O du var ju mini mini liten du för 10 år sen! Tänk om 10 år, då har jag ett 10-årigt barn! Hej o hå!!



Kramkram

2008-07-07 @ 22:55:41
URL: http://sophy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback