V 24

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid.  Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.


Egna tankar
Mår rätt bra just nu förutom att jag är väldigt trött pga lågt järnvärde och att jag får sammandragningar när jag går och lite ryggont. Men annars så har jag inga krämpor, kunde ju vart värre :)
Drömmer väldigt livliga drömmar, när jag väl vaknar så känns de inte som jag sovit för jag är så slut. 
Drömde i natt att jag köpte bebiskläder i rosa ;) Drömde även att de va nån som rev vårt staket som vi satt upp i går så jag va fly förbannad haha :D

Är rädd att det ska bli för varmt för bebisen i magen när jag är ute och solar så jag har börjat lagt en blöt handduk över magen.. vet inte hur noga man ska vara med sånt? Men läste nånstans att de kan få värmeslag.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback