V 26

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Egna tankar: Jag är aldrig riktigt mätt :D småsugen på nått hela tiden men som tur är funkar det att äta frukt.
Lika så kissnödig hela tiden.. får sparkar neråt som gör att jag blir akut kissnödig men så går det över lika snabbt. Tycker det är lite obehagligt när den ligger och sparkar så långt ner.
Har inhandlat mammaleggings  som är en ren dröm, skulle kunna använda såna JÄMT :)
Mina vanliga byxor är inte ens att tänka på då jag får upp dem till låren på sin höjd och vanliga leggings skaver om jag har dem nedanför magen. 

Vi har köpt barnvagn och bilbarnstol idag :) Mer om det i ett annat inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback